چطور بفهمیم ایده کسب و کاری که داریم موفق میشه یا نه؟

  • خانه
  • آموزشی
  • چطور بفهمیم ایده کسب و کاری که داریم موفق میشه یا نه؟
چکیده این مطلب
شانس موفقیت ایده کسب و کار شما چقدر است

دغدغه اصلی هر کسی که میخواد کاری رو شروع کنه اینه که آیا این ایده ای که من انتخاب کردم می تونه من رو موفق و پولدار کنه یا نه؟ شاید تشخیص ایده های پولساز در ایران کار سختی به نظر برسه و نیاز به مشورت با متخصص احساس بشه، اما در این پست قصد داریم که با چهار سوال که در ادامه بیان میکنیم تا حد زیادی ذهنیت شما رو درباره این موضوع باز کنیم اگر چیزایی که گفتیم کمکی بهتون نکرد اون وقت بهتره که با یک مشاور صحبت کنید.

آیا تقاضایی برای ایده شما وجود داره ؟

اولین سوالی که باید از خودتون بپرسید اینه که تقاضایی برای ایده شما در بازار وجود دارد یا نه ، برخلاف نظر عموم که وقتی تعداد رقبا در یک فیلد کاری زیاد باشه موفقیت حاصل نمیشه باید بگیم که رقابت زیاد نشان از تقاضای بالاست که این مسئله خود آینده دار بودن آن کسب و کار را بیان میکنه. البته این نکته ای که گفتیم به معنایی این نیست که ایده های ناب و جدید هیچ وقت موفق نمی شوند. شاید پیش خودتون فکر کنید ” پس اسنپ چی ؟ مگه ایده جدیدی نبود ؟ ” در ارتباط با اسنپ باید دو نکته رو یادآوریم کنیم که هم سرمایه گذاری بزرگی پشت ایده اسنپ بود و هم این که این ایده در کشورهای دیگه اجرا شده بود و نتیجه موفقیت آمیزی هم داشته پس شما اگر سرمایه اندکی برای شروع کسب و کار خود دارید و توان ریسک ندارید ورود  به حوزه کاریی که قبلا توسط افراد دیگر کار شده و تقاضا وجود داره خیلی بهتره.

برای این که از تعداد رقبا و میزان تقاضا در ایده مورد نظر خود مطلع شوید چند راه ساده وجود داره که با کمک کلمات کلیدی حوزه کاریتون انجام میشه.

  1.  کلمه کلیدی حوزه کاریتون رو داخل گوگل جستجو کنید
    به عنوان مثال اگه می خواهید در حوزه آموزش موسیقی فعالیت آنلاین خودتون رو شروع کنید از طریق گوگل عبارت کلیدی آموزش موسیقی رو داخل دو کوتیشن قرار دهید  به این صورت : “آموزش موسیقی” با این کار جستجوی بسیار دقیق تری در آن فیلد مشخص به دست خواهید آورد.
    سپس به عبارت about  X result   در بالای صفحه دقت کنید. تعداد نتایج جستجوی شماست که هر چه بیشتر باشد احتمالا تقاضا تو اون موضوع هم بیشتر بوده که انقدر روش کار شدهنتیجه-جستجوی-گوگل
  2. استفاده از ابزار آنلاین google trend
    کلمات کلیدی مورد نظر خودتون رو در این سایت وارد کنید تا روند تقاضا و سرچ شدنش رو در بازه های زمانی به صورت نمودار ببینید و بررسی کنید که آیا در طول زمان تقاضا برای اون موضوع کمتر شده، بیشتر شده یا اینکه روند ثابت داشته.
    اگه مشتری‌هاتون از تمام نقاط جهان می‌تونن باشند که ناحیه رو روی worldwide قرار دهید و اگه می‌خواهید نتایج فقط مربوط به ایران رو بررسی کنید ناحیه مورد نظر رو روی IRAN تنظیم کنید و بررسی رو انجام بدید
    حتی اگر بین دو حوزه کاری شک دارید میتونید از طریق گزینه  compare دو حوزه رو بر اساس کلمات کلیدی با هم مقایسه کنیدگوگل ترند

 

نحوه رشد رقبا در طول زمان چطوری بوده ؟

مسئله مهم دیگری که باید بهش توجه ویژه ای داشته باشید این است که رقبای شما کجای کار هستند و وضعیت درآمدی و رشد آنها در طول فعالیتشون به چه صورتی پیش رفته، آیا افزایشی در تعداد مشتریان داشته اند، آیا تعداد محصولات و یا خدماتشان افزایشی داشته است یا خیر؟؟ این مسائل دقیقا میزان موفقیت شما را در کسب و کاری که انتخاب کرده اید تعیین میکند. هر چه قدر درآمد و موفقیت رقبا در کسب و کار انتخابی شما بیشتر و بهتر باشه شما هم پتانسیل این رو خواهید داشت تا در کسب و کارتون موفق بشید

با کمی بررسی می تونید متوجه سطح درآمدی رقباتون بشید. اینکه سایت شون در روز چقدر بازدید داره، رتبه الکساشون چقدره، چه تعداد محصول دارن و روند تولید محصولاتشون در ماه یا در سال چطوره و آیا مشتریان از خدماتشون راضی هستند یا نه و … نشون دهنده اینه که چقدر در کارشون موفق بوده اند. البته این موارد صرفا مثال بود. روش های خیلی زیادی است تا متوجه درآمد آن ها شوید. در مقاله های بعدی به طور کامل در ارتباط با آنالیز رقبا حرف میزنیم.

آیا ایده شما نسبت به رقبا متمایز هست ؟

خب درسته که در ابتدای بحث به این موضوع اشاره کردیم که به حوزه ای وارد بشید که رقابت در اون زیاد باشه. اما حتما باید به این نکته مهم و ویژه توجه داشته باشید که شما نیاز به یک وجه تمایز نسبت به رقبای خود دارید تا بتونید در بازار رقابتی موفق شده و مشتریان رو به سمت خودتون بکشونید

وجه تمایز شما تنها عاملیست که باعث میشه مشتریان شما رو به رقباتون ترجیح بدن و این مهم ترین عامل برای موفقیت در یک حوزه پر رقابته، برای وجه تمایز داشتن نیازی نیست کارخیلی خاصی انجام بدید همین تنوع و خاص بودن در نوع ارائه محصول، پشتیبانی ویژه، کیفیت محصول، نوع بسته بندی و حتی نوع تولید محتوا برای سایت و … نیز میتونه وجه تمایز شما از رقبا باشه . برای این کار لازمه که بتونید رقبا رو بررسی کنید تا از نقاط ضعف آنها نقاط قوت خودتون رو شکل بدید و با کمی خلاقیت از رقبا متمایز بشید تا روند رشدتون سریع تر بشه.

 

آیا ازعملی کردن ایده خود لذت میبرید ؟

علاقه به کاری که انجام میدید و لذت بردن ازش یکی از مهم ترین عوامل در موفقیت شماست برخلاف تصور بسیاری از افراد که میگن علاقه به کار چه ربطی به پولساز بودن ایده برای ما داره وهمین که ایده ما خوب باشه و بازار خوبی برای کسب درآمد داشته باشه کافیه ، باید بگیم که علاقه داشتن به کاری که انجام می دهید تنها دلیل تلاش کردن بی وقفه، ادامه دادن و صبر برای رسیدن به موفقیت در کارتونه. فرقی نمیکنه که چه کاری رو انجام بدید شما باید به حوزه کاریتون علاقه داشته باشید تا بتونید بر مشکلات فائق آمده و موفق بشید. صرفا به دلیل این که افرادی در حوزه ای موفق شده اند دلیل بر این نیست که شما هم وارد آن کار شوید، علایق خودتون رو بشناسید.

هر کاری رو که میخواید شروع کنید قبلش به این چهار تا سوال جواب بدید تا قوی تر و با خیال آسوده تری قدم بعدی رو بردارید.

حالا نوبت شماست تا نظر خود را راجع به این مقاله برایمان بنویسید

خبرنامه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود
ثبت نام